1. boršč - polévka z hovězího vývaru se zelím a červenou řepou
2. vareniky - těsto plněné směsí osmažené cibulky, a brambor
3. vinigret - salát z brambor, červené řepy, mrkve, cibule a fazolí
4. palačinky - variace na klasické téma
5. borovicový koktejl - sirup smíchaný s rozdrcenými jehličkami borovice, džus, zmrzlina (občas i borovicová šiška)
Do degustace se nakonec kromě samotných účastníků zapojili i učitelé a spolužáci, protože jídla se podařilo připravit na dobu přestávky o deváté. Za všechny pochvaly vystačí fakt, že nezůstaly žádné zbytky...jen prázdné talíře a hrnce.
Děkuji všem zúčastněným za poctivě odvedenou práci a vložené úsilí. Určitě se jednalo o příjemnou tečku za dvouletým "kurzem ruštiny" a skutečný jazykový zážitek...
Máte chuť si vyzkoušet ruskou kuchyni? Zkuste třeba následující odkaz:
http://www.labuznik.cz/recept/kuchyne/ruska/